10.9.2013

Barley Wine II

Koska melkein vuosi sitten panemani Rööperin Väkevä barley wine on kypsynyt aika hyvään kuntoon jaksoin vihdoin kaivaa reseptin kätköistäni. Reittaus löytyy Reittausblogista.

7 kg Brewferm Pils 3 EBC
1 kg White Wheat Malt 4.6 EBC
0.5 kg Special-B 350 EBC
1 kg Fariinisokeria
60g Challenger 7.2% 60 min
50g Hallertau Hersbrucker 4.2% 60 min
Wyeast 1388

OG: 1.125 FG: 1.020 IBU: 49 EBC: 49

Ilmasin pumpulla vierrettä vielä 30 minuuttia, muistaakseni hiivalla oli litran startteri.
Hiivaa kului lopulta kaksi pussia, käyminen loppui kokonaan 1.042:ssa niin tilasin uuden ja ilmasin myös uudestaan jonka jälkeen kävi hiljalleen loppuun. Kypsyttelin kolmisen kuukautta käymisastiassa ja pullotin. Muutamien pitkään kypsyttämieni oluiden kanssa on ollut vähän ongelmaa liiasta karbonoinnista mutta onneksi tämän kanssa maltoin mieleni ja käytin vain 72 grammaa spraymallasta 15 litraan olutta.

Seuraavaan isoon olueen teen ainakin 2 litran startterin, ellen jopa sitten osta kahta pakettia hiivaa suoraan, ja ilmaan pitkään. Nyt kun katsoin reseptiä niin hiukan ihmettelin pilssin käyttöä mutta sitä taisi olla ylimääräisenä, kuten nytkin. Pitänee laittaa jotain uutta tulemaan niin pääsee joskus maistamaankin.

2 kommenttia:

  1. Pitäneepä koittaa joskus jotain tämän tyylistä, vaikka tuon reseptin pohjalta - ainakin Reittausblogin arvio vaikuutti :)

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat mukavia kunhan muistaa "unohtaa" pullot johonkin ettei niitä tule juotua pois ennen kunnon kypsymistä :)

    VastaaPoista