26.5.2013

Samuel Adams Latitude 48 IPA

Huonoissakin olutkaupoissa amerikassa on melko varmasti jotain Samuel Adams tuotetta Boston Breweryn ollessa pienistä panimoista suurin. Nyt sattui löytymään  tämän vuoden uusittua versiota Hopology Latitude 48:sta jonka nimi tulee siitä, että käytetyt humalat ovat ympäri maailmaa 48 leveyspiirin seutuvilta, Saksasta, Englannista ja USAsta. Tämä on myös ensimmäinen kaupallinen olut jossa käytetään Simcoesta jalostettua Mosaic humalaa. Muina humalina Hallertau Mittenfrueh, East Kent, Ahtanum, ja Zeus. Mielenkiintoisena yksityiskohtana tästä oluesta saa myös Deconstructed pakettia jossa 2 pulloa tavallista ja 2 pulloa single hopattuna jokaisella eri humalalla.

Melko tuhti vaahto tulee kaataessa, joka ei kuitenkaan pysy ikuisuutta. Sitruksinen, mäntyinen, greippiä jälkimaussa, hipaus tropiikkiakin. Tästä(kin) voi käyttää sanaa rapsakka. Mallas on humalan takana melko piilossa mikä näihin amerikan tuotteisiin sopiikin, mutta kuitenkin hyvä suutuntuma eikä liian kuiva. Perusasiat kunnossa ja hyvä aromikas humala. Olisi melko täydellinen kaveri ribsien kanssa.

Tarkoituksena oli maistella samalla myös Brooklyn Brewery East India Pale Ale mutta maistellessa alkoi ihmetyttää sen kevyt humalointi ja hiukan ohut maku. Olin jo kaupassa katsonut pullon kaulasta päivämäärää joka oli March 2013, pienen ja nopean harkinnan jälkeen päättelin sen olevan pullotuspäivä. Tieto päivämäärän tarkoituksesta luki kyllä pullossa mutta siihen ei silmä kiireessä eksynyt. Ihan juotavaa oli mutta en ala sen enempiä arvostelemaan.

Googlaillessani kuitenkin löytyi saitti josta voi tarkastaa jos tulee epäselvempiä tapauksia https://sites.google.com/site/freshbeeronly/ . Latitudeen oli lovetettu etikettiin 2013 elokuu eli se oli tuoretta tavaraa. Näin tällä kertaa, kokemusta rikkaanpana, tai no kahta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti