1.12.2012

Vuosi 2012

Karkeiden arvioiden mukaan tähän mennessä vuotta 2012 olen maistanut noin 150 erilaista olutta, useita todella hyviä, montaa keskivertoa mutta vain yhtä pahaa. (tai no olisi senkin juonut) Omaa oluttakin on tullut pantua melkein 300 litraa. Jossain vaiheessa maisteluita ja muuta tuli idea kirjoitella blogia näistä asioita, oluesta ja sen tekemisestä, ja muistakin aiheista. Tässä sitä sitten ollaan.

Oma oluen paneminen alkoi hiukan epäonnistuneella kokeilulla joskus 2010 joka meni melko perusvälineillä ja Cooperssin uutteella. Tämä jäi sitten vaivaamaan ja lueskelinkin aiheesta enemmän. En ole aivan varma miksi päädyin siirtymään suoraan täysmäskäykseen mutta tilasin jotain maltaita ja humalaa. Tarkoituksena oli sitten rakennella laitteisto kaikessa rauhassa. Vuoden verran maltaat makailivat nurkissa kunnes päätin, että en anna laitteiston puutteiden häiritä.

Tasan vuosi sitten, 1.12. keräsin talouden kaikki isot kattilat ja lämpölaukun yhteen. Maltaat (5 kg) koitin murskata kaulimella mutta päädyin yleiskoneen leikkausterään. Muuta ei räjähtänyt paitsi keittiö vähän, improvisoinnilla sain tehtyä 13 litraa cascade humaloitua pale alea. Tulos yllätti positiivisesti joten harrastusta oli hyvä jatkaa.

Kuten sanottu, olisi tarkoitus kirjoitella oluesta ja oluen tekemisestä kotona, aloittelijan näkökulmasta kun itsekin olen sellainen. Toivon mukaan rohkaista niitä jotka vielä miettivät aloittamista. Ei ole niin vaikeaa ja tulokset usein hyvinkin maukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti