30.12.2012

Blondi meni pulloon

 Aikaisemmin valmistettu blonde ale oli vihdoin valmista pullotettavaksi. Ensimmäisen käymisen pituus oli yllätys koska se yleensä kestää noin 5 päivää, tämä kävi melkein 2 viikkoa. Käymisen loputtua siirsin oluen toiseen astiaan kypsymään ja kirkastumaan, jonne lisäsin myös 60 grammaa simcoeta. Tällä toisella käymisellä saa myös vähennettyä hiivan määrää joka helpottaa pullottamista. 
Lopullinen ominaispaino oli 1.016 josta tulee arvioitu 6.6%.
Pullot desinfioin Star Sanilla ja kätevällä pulloruiskulla (http://shop.humle.se/utrustning/rengoring/flaskskoljare-for-desinfektion). Ennen pullotusta laitoin sekaan myös 133 grammaa panimosokeria joka sitten pullossa jälkikäydessään tuottaa karbonoinnin.
Toisena astiana käytän plastexin 20l kanisteria johon on vaihdettu parempi hana ja kanteen porattu reikä ilmalukolle (kansi kuvassa). Pullotus tapahtuu hanaa avaamalla ilman hankalaa lappoamista, hiiva jää näppärästi hanan aukon alapuolelle.
Noin viikon kuluttua voikin sitten maistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti